Aannemingsovereenkomst

Wat is een aannemingsovereenkomst?

Een aannemingsovereenkomst wordt gezien als een bijzondere overeenkomst. Hierdoor zijn de geldende regels opgenomen in het Burgerlijk Wetboek. Kort uitgelegd houdt een aannemingsovereenkomst in dat aannemer van het werk zich verbindt met de opdrachtgever van het werk. De werk aannemer dient mooi gezegd werk van stoffelijke aard tot stand te brengen en op te leveren. De verplichting in een aannemingsovereenkomst van de opdrachtgever is dat de werkzaamheden duidelijk zijn en er betaald wordt voor de geleverde diensten. Er zijn een aantal voorwaarden waaraan een aannemingscontract aan dient te voldoen, zo is mag er geen sprake zijn van een vast arbeidscontract, wordt er geld betaald voor de diensten en is er een oplevering en totstandbrenging.

Verschillende soorten aannemingscontracten

De aannemingsovereenkomst kan verschillende zaken bevatten. Zo kan er een vaste prijs worden afgesloten inclusief eventuele extra kosten voor rekening van de aannemer, een overeenkomst waar de extra kosten voor rekening van de opdrachtgever zijn of voor een overeenkomst waar de gemaakte uren en kosten berekend worden. Het is dus sterk afhankelijk van het soort werk en welke vergoeding van toepassing is per aannemingsovereenkomst.

Aannemingsovereenkomst opstellen

Wil je een aannemingscontract opstellen? Omdat het vaak grotere overeenkomsten zijn, is het verstandig om een aannemingsovereenkomst op te laten stellen door een deskundige contractenrecht advocaat. De advocaat is op de hoogte van de wet- en regelgeving en kan de voor jouw belangrijke zaken opnemen in de overeenkomst.

Aannemingsovereenkomst geschil

Helaas komt het nog wel eens voor dat er een geschil over de aannemingsovereenkomst ontstaat. Komen jullie er samen niet uit of wil je laten beoordelen wie er fout zit? Schakel dan een aannemingsovereenkomst advocaat in. Hierdoor weet je direct waar je aan toe bent en scheelt een hoop ruzie en gezeur.