Beëindigingsovereenkomst

Wat is een beëindigingsovereenkomst?

Een beëindigingsovereenkomst is een ander woord voor een vaststellingsovereenkomst. Bij een beëindigingsovereenkomst wordt er tussen de werknemer en werkgever afgesproken om het arbeidscontract met wederzijds goedvinden te beëindigen. Door deze afspraken vast te leggen in een overeenkomst hoeft het ontslag niet via het UWV of de kantonrechter te verlopen. Er zijn een aantal redenen voor het opstellen van een beëindigingsovereenkomst, zo kan het gaan om bedrijfseconomische redenen of een verschil in inzicht. Als de werknemer recht wil hebben op een uitkering dient de werkgever het initiatief te nemen voor deze overeenkomst.

Inhoud van een beëindigingsovereenkomst

Het is belangrijk dat de inhoud van een beëindigingsovereenkomst een aantal zaken behelst die de overeenkomst rechtsgeldig maken. Om een inzicht te geven welke zaken dat zijn, vind je hieronder een overzicht. Laat de beëindigingsovereenkomst voor het tekenen altijd toetsen door een arbeidsrecht of contractenrecht advocaat.

  • Gegevens van de werkgever
  • Gegevens van de werknemer
  • De reden waarom er is gekozen voor een beëindigingsovereenkomst
  • Dat de overeenkomst met wederzijds goedvinden is getekend
  • Een bedenktijd
  • De beëindigingsdatum van het arbeidscontract
  • Hoe worden de openstaande vakantiedagen, vakantiegeld etc. verrekend
  • Datum van de beëindigingsovereenkomst

Er kunnen naast deze ook zaken ook andere onderwerpen besproken worden in zo een overeenkomst. Denk aan afspraken die betrekking hebben op pensioen, concurrentiebeding, eventuele vergoeding en het inleveren van werk goederen (laptop, sleutels etc.)

Beëindigingsovereenkomst opstellen, beoordelen en wijzigen

Het is aangeraden om voor het opstellen, beoordelen of eventueel wijzigen van een beëindigingsovereenkomst dit door een deskundige advocaat te laten doen. Hierdoor weet je zeker dat de overeenkomst rechtsgeldig is en alles voor beide partijen duidelijk is. Helaas ontstaan er regelmatig geschillen over de inhoud van de overeenkomst. Een gespecialiseerde beëindigingsovereenkomst advocaat is op de hoogte van de wet- en regelgeving en kunnen zowel werknemers en werkgevers bijstaan.

Vragen over de beëindigingsovereenkomst?

Het is niet altijd voor de werknemer of werkgever duidelijk wat de overeenkomst inhoudt. Hierdoor kunnen er vragen ontstaan die te belangrijk zijn om niet te vragen. Denk voor werknemers aan of openstaande salaris wel betaald wordt of dat hij of zij recht heeft op een WW uitkering. Ook voor werkgevers kunnen er talloze vragen opkomen. Online vind je veel antwoorden, deze sluiten vaak niet precies aan bij jouw situatie. Je kunt dan ook altijd een arbeidsrecht of contractenrecht advocaat inschakelen voor meer informatie.