Koopovereenkomst

Wat is een koopovereenkomst?

In een koopovereenkomst wordt de eigendom van een product, huis, bedrijf of bijvoorbeeld auto overgedragen naar de koper. In deze overeenkomst van koop en verkoop staan de afspraken tussen koper en verkoper. Meestal is dat dus het overdragen van eigendom naar de koper die op zijn beurt verantwoordelijk is om een koopprijs te betalen. De Nederlandse wet- en regelgeving dient hierbij natuurlijk in acht genomen te worden. Deze wet is te vinden in Titel 1 van Boek 7 van het Burgerlijk Wetboek. Voornamelijk is deze wet opgesteld om de kopende partij (vaak consument) te beschermen. Een koopakte teken je vaak bij duurdere zaken, zoals huizen en auto’s. De voorwaarden van de koopovereenkomst staan in de koopakte, deze dient door zowel de koper als verkoper getekend te worden.

Inhoud koopcontract

De inhoud van een koopovereenkomst is natuurlijk afhankelijk van het verkopende product, woning, dienstverlening of ander soort goed. Het koopcontract dient natuurlijk wel altijd de gemaakte afspraken te bevatten en bijvoorbeeld de geldende algemene voorwaarden. Daarnaast staat de koopsom, wie de verkoper is en wanneer de eigendomsoverdracht plaatsvindt in het koopcontract. Heb je vragen met betrekking tot een koopovereenkomst? Schakel dan een koopcontract advocaat in om u te laten bijstaan.

Koopovereenkomst opstellen

Het opstellen van een koopovereenkomst is een erg belangrijke factor, die zowel de verkoper als wel de koper beschermt tegen geschillen en onduidelijkheden. Als je een koopovereenkomst op wilt stellen is het zeer verstandig om deze goed samen te stellen. Zeker bedrijven die veel verkopen doen er goed aan om een duidelijk en rechtsgeldig koopcontract te hebben. Dit geldt natuurlijk ook voor duurdere zaken, zoals bijvoorbeeld een huis, auto of boot. Ook als je je bedrijf wilt verkopen doe je er verstandig aan om al de afspraken hieromtrent op te nemen in een koopcontract. Een gespecialiseerde koopovereenkomst advocaat kan je helpen bij het opstellen hiervan.

Koopovereenkomst beoordelen en/of controleren

Ben je het oneens met een koopovereenkomst of wil je het koopcontract controleren? Zonder juridische kennis blijft er een hoop onduidelijk. Door een deskundige koopcontract advocaat te benaderen weet je direct of het koopcontract geldig is. Dezelfde contractenrecht advocaat kan natuurlijk ook controleren of de opgestelde koopovereenkomst voldoet aan de wet- en regelgeving.

Schakel een advocaat in!

Heb je vragen of zoek je naar hulp met betrekking tot een koopovereenkomst? Door de juiste juridische hulp ben je zowel als koper of verkoper verzekerd dat het koopcontract geldig is en of hier valkuilen zichtbaar in zijn. Schroom dan ook niet om bij twijfel een koopovereenkomst advocaat in te schakelen.