Overnamecontract

Wat is een overnamecontract?

Bij een contractovername is een akte vereist. Als een contract wordt overgenomen krijgen drie partijen hiermee te maken. Hierdoor dient er met nogal wat partijen rekening gehouden te worden en komt er bij het overnemen van een contract een hoop kijken. Allereerst is de partij van wie het contract wordt overgenomen betrokken, de overnemende partij van het contract en de partij op wie het contract betrekking heeft. De verplichte akte wordt opgesteld tussen de partij die het contract overneemt en de overdragende partij. Vaak is er in het contract met de partij op wie het contract van toepassing is opgenomen hoe eventuele overname geschiedt. Een gespecialiseerde contractenrecht advocaat is op de hoogte van de geldende wet- en regelgeving en kan je dus het best bijstaan bij een overname overeenkomst.

Wat betekent een overname overeenkomst?

Bij een overname van het contract wisselt de eigenaar van het contract. Dit betekend vaak gewoon dat het contract met dezelfde voorwaarden doorgaat en er dus in principe weinig verandert. De overnemer van het contract is nog steeds gebonden aan de afspraken die zijn overeengekomen in het contract. Als er een einddatum op het contract is afgesproken, kan dit betekenen dat de inhoud van het contract wijzigt na deze periode. Uiteraard dien je met deze wijzigingen wel akkoord te gaan.

Overnamecontract advocaat

Het overnemen van een contract dient met inachtneming van de wet- en regelgeving uitgevoerd te worden om niet eventuele rechtsgeldigheid te verliezen. Een deskundige overnamecontract advocaat is hiervan op de hoogte en kent eventuele valkuilen. Schroom dan ook niet om een overnamecontract te laten opstellen of te laten beoordelen door een advocaat.